5 arsye përse po ju krijohen rrudha që nuk kanë lidhje me moshën

Rrudhat në pjesën e syve, vijat gjatë buzëqeshjes dhe rrathët që krijohen në qafë duken të gjitha si pjesë të paevitueshme me rritjen e moshës.

Ndonjëherë jo vetëm kalimi i moshës është përgjegjës për formimin e këtyre rrudhave dhe ndonjëherë nuk është as shkaku kryesor. Teksa gjenetika dhe koha bëjnë punën e vetë, ekzistojnë edhe shumë faktorë të tjerë të cilëve nuk jeni duke i kushtuar shumë vëmendje.

Ja cilat janë 4 arsyet më kryesore:

Kremit tuaj të  përditshëm i mungon një element kyç

90% e të gjitha rrudhave të dukshme shfaqen si rezultat i ekspozimit ndaj rrezeve ultravjollcë”, tregon Mona Gohara, profesoreshë e dermatologjisë në “Shkollën e Mjekësisë Yale”.

Jeni duke konsumuar  shumë brumëra

Rrini zgjuar deri natën vonë

Pini duhan

Share Button