5 vende për të vizituar në Shqipëri gjatë muajit Tetor

Muaji Tetor është ndër muajt më të mirë për të bërë disa ditë pushime. E ku ka më mirë se këto pushime t’i kaloni në vendin tuaj, e të provoni më të mirat e çdo qyteti. Më poshtë do të gjeni një listë me pesë vende shqiptare të cilat janë të përshtatshme për t’u vizituar në muajin Tetor.

1. Berati
Berati ka mbi 24 shekuj histori art dhe kulturë. Është ndër ato vende të cilat ja vlen ta vizitoni dhe nëse e keni vizituar shumë herë. Çdo e herë që do e vizitono do t’ju krijohet një ndjesi të re. Një ndjenjë paqeje dhe qetësie. Ky qytet është një opsion i mirë për të kaluar një fundjavë të këndshme pranë njerëzve të zemrës.

2. Përmeti
Qyteti i Përmetit ndodhet në jug të Shqipërisë, dhe është mjaft i njohur për bukuritë natyrore, traditat, burimet dhe panoramat e shumta. Një fundjavë në qytetin e bukur të Përmetit është një zgjedhje e mrekullueshme. Ju do të shijoni ushqimet tradicionale nën ajrin e freskët.

3. Gjirokastër
Gjirokastra është pjesë e UNESCO-s dhe është një ndër qytetet që tërheq më shumë turistë. Përveç vendeve të shumta historike që mund të vizitoni në këtë qytet. Ju do të kaloni një fundjavë të qetë e cila do t’ju relaksojë e do t’ju heqë të gjitha streset.

4. Korçë
Korça është një nga qytetet më të bukura në Shqipëri dhe preferohet shumë nga vendasit. Përgjithësisht në Korçë gjen gjithmonë turistë shqiptarë të cilët e kanë zgjedhur Korçën si destinacionin për të kaluar fundjavën e tyre. Korça është një variant i mirë për të pushuar në çdo periudhe të vitit.

5. Shkodër

Shkodra është ndër qytetet më të vjetra në Europë. Kalaja e lashtë e Rozafës ka pamje mahnitëse mbi Liqenin e Shkodrës. Edhe ky qytet është ndër variantet më të mira për t’u vizituar në muajin tetor. Koha është e freskët, vendi është i qetë dhe ju do të kaloni ndër fundjavat më të bukura.

Share Button