4 ushqimet të cilat mund të shmangin humbjen e kujtesës

Demenca është sëmundje e trurit që bëhet më e mundshme me kalimin e moshës Por shtimi i ushqimeve të caktuara në dietën tuaj mund të shmangë simptomat, duke përfshirë humbjen e kujtesës dhe problemet që mendojnë. Janë rreth 850,000 njerëz në Britani të Madhe me demenca.

Sipas NHS, demenca nuk është një sëmundje e vetme, por një sërë simptomash të shkaktuara nga dëmtimi i trurit. Këto përfshijnë humbjen e kujtesës, problemet e të menduarit ose të arsyetimit, dhe ndjenja e ankthit ose depresionit. Shkaku i saktë i gjendjes është i panjohur, dhe ende nuk ka asnjë mënyrë për ta kuruar.

Sidoqoftë, janë disa hapa të sigurt, të cilët mund të reduktojnë rrezikun nga kjo sëmundje. Aty përfshihet aktiviteti fizik, mësimi i gjuhëve të huaja dhe mbajtja e presionit të gjakut në nivel të shëndetshëm.

Studimet shtesë kanë treguar se konsumimi i ushqimeve të veçanta po ashtu mund të ndihmojë në parandalimin e kësaj sëmundjeje, si bajamet, peshku, avokado dhe buka e zezë.

Share Button