4 pije që ju ndihmojnë të luftoni depresionin

Ndjeheni keq? S’ka rëndësi nëse kjo gjendje ka të bëjë me ndrrimin e stinëve, apo thjesht që ndiheni keq, depresioni është sëmundja që prek më së shumti njerëz nëpër botë.

Por, ne kemi vendosur që t’iu japim 5 pije që ndihmojnë të luftoni depresionin:

Çaj i gjelbërt

Një studim i publikuar në ‘Public Health Nutrition’, dëshmon se kosumimi i lartë i çajit të gjelbër , zvogëlon ndjeshëm depresionin. Përveç të mirave tjera shëndetësore që ka, çaji i gjelbër është faktori kryesor kundër depresionit. Mjafton një gotë çaj të gjelbër në ditë dhe disponimi juaj do të fillojë të nivelizohet.

Lëngu i domateve

Lëngu i domateve ka më shumë kalium se sa një banana. Duke e pasur parasysh që mungesa e disponimit lidhet me mungesën e kaliumit, atëherë një gotë lëng domatësh mund të ju bëjë që të ndjeheni më mirë.

Çaj tumerik (shafran i Indisë)

Çaj tumerik njihet për ngritjen e humorit, duke e vënë në dukje që kjo erëz, nëpër shumë studime ka rezultuar me të njëjtin nivel si prozaku.

Lëng manaferre

Sipas studimeve gjermane, manaferrat janë shumë të shëndetshme për kundër stresit. Manaferrat mund të jenë shumë efektive në luftën kundër depresionit, dhe do ju bëjnë që të keni humor të mirë.

Share Button