10 kuriozitete interesante nga bota

Bota është e mbushur përplot me çudira dhe me krijesa tepër të veçanta, këtu kemi mbledhur 10 fakte të çuditshme për botën.

1. Koha më e gjatë në mes të lindjeve të dy binjakëve është 87 ditë.
2. Në vitin 2007, në Amerikë një burrë i quajtur Corey Taylor ka provuar të gënjej kinse ka vdekur, vetëm që të mos e paguaj një tarifë mujore të hargjimeve telefonike, kjo nuk ka funksionuar.
3. Prezervativët më të vjetër të gjetur ndonjëherë datojnë qysh nga viti 1640 (të gjetur në Kalanë e Dudlejit) dhe ishin të bëra nga zorrët e kafshëve dhe të peshqve.
4. Në vitin 1923 kalorësi Frank Hayes fitoi një garë në Belmont Park në New York pavarsisht nga të qenit i vdekur, ai pësoi një sulm në zemër, por trupi i tij qëndroi mbi shalë deri sa kali i tij kaloi finishin.
5. Gjithkush ka një shtyp të veçantë të gjuhes, ashtu si shenjat e gishtave.
6. Fshati holandez i Giethoorn nuk ka rrugë, të gjitha ndërtesat janë të lidhura përmes kanaleve dhe pasarelave.
7. Njeriu i parë që ka urinuar në hënë është Buzz Aldrin, menjëherë mbasi shkelë mbi sipërfaqen e hënës.
8. Krijesa më e vetmuar është një balenë, e cila thërret për një bashkëshort gati qe dy dekada, dhe nuk ka asnjë balenë që i përgjigjet.
9. Banka e Vatikanit është banka e vetme në botë që lejon kryerjen e transaksioneve në gjuhën latine.
10. Shuma e të gjitha numrave që janë në rulet është 666!

Share Button